NAGOVOR

Ko se v dolino prikradejo jutranje meglice in se dan začne povešati, se tudi za škratov vrtec in njegove »male stanovalce« prične novo obdobje. Prazne igralnice napolnijo razigrani glasovi, smeh in novi obrazki z iskrivimi očkami. Takrat je čas, da se mali škratki počasi privadijo na vrtčevsko vzdušje, spoznajo svoje sovrstnike in male prijateljčke, predvsem pa nove vzgojiteljice.

Takrat na okna udarijo tudi prve jesenske dežne kaplje, a sonček z mavričnimi krili in škrat sporočata:   »Pridite in se nam pridružite, vstopite v sončne in svetle, čiste, prenovljene prostore našega lepega in prijaznega vrtca, kjer bomo iskali prijateljstva, lovili žarke zgodnjega otroštva, tkali nove spomine. Skupaj se bomo smejali, veselili, si pomagali, ko bomo žalostni, skupaj premagovali ovire, se bodrili, zmagovali … se čim večkrat imeli lepo! Sonček vas bom spomnil na poletje, na proste, brezčasne dni, ko smo neomejeno in svobodno uživali, lenarili in se družili, klepetali, veselili… Mavrica bom pripeljala sonček za dežjem, veselje za žalostjo, svetlobo za temo, znanje po nevednosti…. Škrat sem navihan in obetam nagajive, zabavne dogodivščine. Pridite mali škratki, skupaj se smejmo in najdimo novih prijateljev, novih zgodb, novih spominov. Skupaj se veselimo in se odpeljimo na živobarvnih mavričnih krilih s sončkom v srčkih novim izzivom naproti…«

 

Dragi otroci in spoštovani starši, prav vsi, ki smo z mavričnim sončkom in škratom dobri prijatelji, si želimo še enega uspešnega, veselja in novih dogodivščin polnega, vrtčevskega leta. Želimo si, da bo to čas novih razigranih doživetij v ljubečem, spodbudnem in prijaznem okolju, obogatenim z veselimi, prijaznimi in ljubečimi ljudmi. Želimo si, da skupaj vstopimo v novo vrtčevsko leto z zavedanjem, da je vrtec naš drugi dom, kjer se razumemo le, če se spoštujemo, podpiramo, če upoštevamo pravila in če vemo, da smo na nek način enaki, ker si vsi želimo varnosti in znanj, pa vendar vsak po svoje svojstveni in raznoliki… in ravno zaradi tega tako zanimivi in enkratni. SRČNO UPAMO, da si vse to želite tudi vi! Pridružite se nam, podajte roko Sončku in Škratu na mavričnih krilih ter skupaj poletimo novim uspehom, spominom nasproti.

Dobrodošli prav vsi!

 

 

Ravnateljica

mag. Bernardka Sopčič

NAGOVOR
Tags: