VRTEC TEČE ZA PODNEBJE

Kot najmlajši predstavniki projekta Eko šole smo se pridružili najdaljšemu podnebnemu teku, ki je potekal od 30. septembra do 6. novembra, s skupnim ciljem: ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam in za ohranjanje biotske pestrosti. Štafetna palica je v 38 dneh prepotovala 18 držav in 7.767 km. Slovenijo je prečkala 18. in 19. oktobra, teku pa smo se pridružili tudi v vrtcu Polzela in Andraž.

V štafetni tek smo vključili vse predšolske otroke, od najmlajših do najstarejših oddelkov. Vsi oddelki so izdelovali štafetne palice iz odpadnih materialov ter sodelovali pri iskanju idej in rešitev, da je bila vsaka palica nekaj posebnega. Na dan teka, izvedli smo ga 18. oktobra na Polzeli in 19. oktobra v Andražu, smo vse izdelane palice uporabili pri teku in si jih med sabo delili. S tem smo se spomnili tudi na našo letošnjo rdečo nit letnega delovnega načrta, »prijateljstvo«.
Vsak otrok je štafetno palico po opravljenem teku predal prijatelju iz sosednjega oddelka in tako smo tekli od najstarejših, že skoraj šolarjev, do najmlajših, ki so pri teku potrebovali pomoč, le-to pa dobili od vzgojiteljic, ravnateljice in njene pomočnice. Slednji sta prevzeli štafeto in jo predali otrokom v podružnici v Andražu. Tudi tam so štafetne palice zaokrožile med vse otroke. Skupaj smo poskrbeli za pestro in športno dogajanje, naše eko štafetne palice pa so svojo pot zaključile na razstavi, ki smo jo postavili na ogled vsem, ki so del našega vrtca in vsem obiskovalcem.

Anja Ribič, eko koordinatorica za vrtec

VIDEO POVEZAVA

Tags: