Škratov pohod 2023

Gozdni škratje pregnali dež nad Polzelo

Tudi v letošnjem letu je vrtec Polzela izvedel tradicionalni Škratov pohod. Ta ne odkriva več skrivnostnih poti proti Gori Oljki, ampak odkriva nove pot proti Vimperku. Kljub slabi vremenski napovedi je kar nekaj staršev in otrok zbralo pogum in se odpravilo na pohod. Otroci so na poti srečevali gozdne škrate in se urili v različnih gibalnih spretnostih. Da je bila pot na Vimperk res varna, se nam je pridružil tudi Mobi mjav, ki je maskota za pilotni projekt vrtca na temo mobilnosti. Vzgojiteljice vrtca Polzela pa so poskrbele za vodenje skupin do njihovih ciljnih točk in za izvedbo gibalnih dejavnosti na točkah skozi gozd. K sodelovanju so se pridružila tudi lokalna društva (gasilsko društvo, gobarji, planinsko društvo in lovsko društvo), ki so s svojimi programi popestrili doživetja Škratovega pohoda.
Da pa vsi vključeni niso ostali praznih ust, so za njih poskrbeli ga. ravnateljica Bernardka Sopčič s skupino pridnih kuharic OŠ Polzela.
Kljub temu, da sonca nismo videli, nas je gozd vseeno napolnil s sončno energijo in nas obdal s svojim zelenim sijem. Nasmejani in razigrani otroški obrazi pa so nas v naših srcih pogreli ravno tako, kot da bi na nas sijalo sonce.

Kratek posnetek dogodka, si lahko ogledate TUKAJ.

Škratov pohod 2023
Tags: