Škrat Brokolino na obisku v oddelku 12

V tednu, v katerem obeležujemo svetovni dan zdravja, nas je obiskal škrat Brokolino, ki nam je ob knjigi Škrat Brokolino ali Pametne glave so zdrave predstavil, katero hrano je potrebno jesti, da smo zdravi in polni energije.
Na svetovni dan zdravja, to je 7. aprila, nas je škrat Brokolino presenetil in razveselil s polno skledo zelenjave. Prinesel nam je solato, korenje, paradižnik, papriko različnih barv, kumare in koruzo. Motovilec pa smo si nabrali kar sami na našem ekovrtu. Najprej smo, seveda, poskrbeli za higieno rok in zelenjavo temeljito oprali in narezali. Nato si je vsakdo iz zelenjave, ki jo ima rad, sestavil “zelenjavni obraz”. Vsi obrazi so bili barviti, raznoliki, nasmejani, okusni in predvsem zdravi. Zaželeli smo si dober tek in zaužili krožnik poln vitaminskega goriva. Naša telesa so namreč kot majhne lokomotive, nas je poučil škrat. Brez dobrih goriv ne delujejo!
Ugotovili smo, da zelenjava ni le zdrava, ampak tudi zelo okusna, sploh, če si jo pripraviš sam. Prejeli smo tudi pohvalo škrata Brokolina za izvrstne zelenjavne kreacije in navdušenje, ker nam je zelenjava tako zelo teknila.
Vzgojiteljici Simona Brglez in Mateja Stražar

Škrat Brokolino na obisku v oddelku 12
Tags: